FleetBoard

Altijd en overal inzicht in uw wagenpark en een nauwkeurige analyse van uw voegtuiggegevens. Nieuw bij Ruttchen Trucks standaard FleetBoard op onze Actros trucks. Volledig geïnstalleerd en werkend. Voor optimaal resultaat adviseren wij u, in combinatie met fleetboard, de professionele Mercedes-Benz chauffeurstraining. Na vier maanden evalueren we de test en beslist u zelf of u uw wagenpark voortaan optimaal wilt beheren met FleetBoard.

De voordelen: 

  • Nauwlettende meting van brandstofverbruik en rendement.
  • UNIEK! in samenhang met de belading, route en rijstijl. 
  • Online melding als uw wagenpark toe is aan een onderhoudsbeurt.
  • Uitlezen van informatie over vervanging van onderdelen.
  • Automatisch online contact met uw dealer bij storingen onderweg (zonder tussenkomst van de chauffeur).
  • Toepasbaar op alle vrachtwagenmerken (vraag uw contactpersoon naar de mogelijkheden).
  • Online uitlezen van uw tachograaf data.

Uiteraard kunnen wij een volledige demonstratie van de mogelijkheden verzorgen.


Wat is FleetBoard?

Alles inbegrepen: om uit uw trucks maximaal rendement te halen, wordt FleetBoard door marktleider Daimler aangeboden (standaard op de Actros). De onderneming brengt jarenlange ervaring in de vrachtwagensector en knowhow in de informatie- en communicatietechnologie samen onder één dak.

Sinds de start in het jaar 2000 heeft FleetBoard een omwenteling teweeggebracht in het fleetmanagement van bedrijfswagenparken. Planning en wagenparkbeheer hebben voordelen bij het productaanbod, want de gegevens van trucks, ritten en tachografen zijn met een klik beschikbaar voor analyse of verdere verwerking. Alle gegevens kunnen zonder problemen in de bestaande BackOffice softwarepakketten worden opgenomen. De hardware wordt volgens de geldende normen in de autosector ontwikkeld en beantwoordt aan de richtlijnen die Mercedes-Benz aan dergelijke apparatuur stelt. In het eigen computercentrum worden de diensten 24 uur per dag, 7 dagen in de week door een team van specialisten verwerkt, gecontroleerd en verder uitgewerkt. Daimler FleetBoard is gecertificeerd conform DIN ISO 9001:2000.

www.fleetboard.info/nlZuinigheid is een kwestie van techniek. En techniek is een zaak van FleetBoard.

De nieuwe Actros voldoet aan alle voorwaarden voor een maximale rentabiliteit, waaronder de ingebouwde FleetBoard Hardware. FleetBoard helpt u met telematicasystemen bij uw fleetbeheer. Zodat u het rendement van uw wagenpark volledig onder controle hebt. Hierbij zijn FleetBoard TiiRec en FleetBoard DispoPilot het ideale duo voor uw succes!


FleetBoard TiiRec. Het hart van uw voertuigbeheer.

FleetBoard TiiRec is het eindapparaat voor de overdracht van technische gegevens voor elk voertuig met voertuiginterface. De geïntegreerde gsm-/GPRS-modem en de gps-ontvanger maken communicatie via mobiele communicatienetwerken en de koppeling van alle voertuiginformatie met positioneringsgegevens, bv. voor voertuiglocalisering, mogelijk. De bestuurdersidentificatie vindt plaats via de ingeplugde FleetBoard bestuurderskaart of de DTCO-bestuurderskaart.


De DispoPilot is de flexibele hardware voor het transportbeheer en is in twee varianten beschikbaar:

DispoPilot.mobile. Insteken en beginnen.

De DispoPilot.mobile is in het voertuig nodig om van de diensten voor transportbeheer gebruik te maken. Het toestel met aanraakkleurenscherm kan uit de inbouwhouder worden genomen en beschikt over een barcodescanner voor vrachtstukken. Andere kenmerken zijn digitale onderschriften en de rechtstreekse communicatie met de bestuurder via opdrachtformulier en vrije-tekstberichten. Als optie kunnen vrachtwagenfuncties in het navigatiesysteem worden geïntegreerd. Het navigatiesysteem beschikt ook over functies zoals een rijstrookassistent en een systeem dat bij de routeplanning rekening houdt met transport van gevaarlijke stoffen.

DispoPilot.guide: De variant als ingebouwd systeem en met groot display. Het eindapparaat voor de cabine beschikt over een 7“ (17,8 cm)-display en maakt voordelig instappen in de wereld van het professionele transportbeheer mogelijk.

FleetBoard TiiRec en DispoPilot worden via Remote-Update onderhouden

Personenwagens Bestelwagens Trucks Smart